FINA STYLE център за масажи
 

Лимфен дренаж

Начало » Лечебни процедури » Лимфен дренаж
 

Лимфната система има очистващо действие за организма. Лимфните възли имат бариерна функция, като задържат и унищожават попадналите микроорганизми и не позволяват проникването им в организма. Тя повишава защитните сили и предпазва от развитието на болестни процеси.
При някои заболявания, както и след операции свързани с премахване на част от лимфните възли се нарушава лимфотока. Получават се отоци на засегнатите части от тялото, които притискат мускули, нервни окончания и кръвоносни съдове. Нарушава се храненето на тъканите. Засегнатият участък става твърд и уплътнен, кожата бледа, лъскава и често много суха.
Лимфният оток е съпроводен с болка, дискомфорт и чувство за тежест. По честите му локализации са в крайниците, непосредствено над ставите или мястото на операцията, където лимфните пътища се прекъсват  от среза и шевовете.

Мануалният лимфен дренаж е масаж с лек, ритмичен натиск и изпомпване на лимфата. Първо се освобождават големите лимфни басейни, които постепенно изтеглят лимфата и от по-малките лимфни съдове. 
Много е важно всички пациенти с хронични заболявания на лимфната система, които ще си правят масаж или самомасаж у дома, да знаят, че лимфният дренаж започва с освобождаване пътят на лимфата от горе на долу. Масажът е по-различен от всички останали и ако се работи в обратна посока често не само остава без ефект, а и засилва болката и блокажа на лимфата в тъканите.Ние в център за масажи Фина Стайл, работим мануален лимфен дренаж по две методики.
Първата методика се прилага само на отделни части от тялото в зависимост от засегнатият крайник или крайници. Най - често при следоперативни състояния, вклчително и липосукция, елефантиаза, оттоци на долните крайници от застой, отточен целулит и др.
Вторият вид масаж, който прилагаме е на цялото тяло. Той е комбинация от техники и движения между мануалният лимфен дренаж преподаван от проф. Белградо и лимфен дренаж (тип оточен масаж) по проф. Т.Краев. Най-често го прилагаме при бременност, различни хормонални проблеми свързани с общо задържане на течности в цялото тяло, както и като общ масаж антистрес и за засилване на имунната система.

02.08.2012г   
Цена:
60 мин - 42 лв
 
 Всички услуги в категория Лечебни процедури 
Класически масаж и пилинг на тяло
Промоцията ни за м. юли е класически масаж и пилинг на цялото тяло.
Процедурата е 90 мин - 48 лв! Подходяща процедура за подарък.
 
Отслабваща терапия за корем
Промоция за м. юли: 38 лв! Това е комбинирана програма включваща някои от най-ефективните терапии за намаляване на обиколките.